Almelo 0546 - 819 900
Rijssen 0548 - 521 400
Slide 1

"Een diepgewortelde wens
om juridische bijstand laagdrempelig te laten zijn. "

Slide 1
Gratis kennismakingsgesprek

Bij ons kantoor kunt u terecht voor een gratis kennismakingsgesprek.
Elke dinsdagochtend houden wij een advies-spreekuur op afspraak.
Juridische hulp nodig? Maak een afspraak.

Personen en familierecht
Image is not available

echtscheiding, echtscheidingsbemiddeling einde samenwonen, boedelverdeling, alimentatie, omgang, voogdij, curatele, onderbewindstelling, ouderlijk gezag, ondertoezichtstelling, adoptie, vaderschapsaktie/ontkenning, voornaamswijziging, erfrecht, pensioenverevening.

Strafrecht
Image is not available

misdrijven, rijden onder invloed, politierechterzaken, vorderingen benadeelde partij, gratie, teruggave inbeslaggenomen goederen jeugdstrafzaken

Slide 1
"Beter goed doorverwezen,
dan minder goed zelf gedaan"
Slide 1
Image is not available
Dhr. mr. J.G. (Jan) Luiten
Advocaat

Jan Luiten werd in 1984 beëdigd en maakt sedert 1987 deel uit van Lamping en Luiten. Al tijdens zijn stagejaren binnen de advocatuur ontwikkelde zich bij hem een voorliefde voor het strafrecht, hetgeen ertoe geleid heeft dat dit uiteindelijk zijn hoofdtaak binnen Lamping en Luiten werd. Een eenvoudige en heldere communicatie met cliënt -waarbij maar al te vaak zijn kennis en gebruikmaking van het Twents en Sallands dialect zeer essentieel blijkt te zijn om te komen tot niet enkel praten met, maar vooral ook begrijpen van elkaar- gekoppeld aan een gedegen dossierkennis, hebben telkens weer bewezen van groot belang te zijn bij de uiteindelijke afwikkeling van een strafdossier. Zeuren over punten en komma’s is niet zijn ding, een dossier desnoods gefileerd benaderen zeker wel.

Tevens houdt Mr Luiten zich bezig met verkeersrechtelijke aangelegenheden, waarbij het tegen het licht houden van ongevalsanalyses tot zijn vaardigheden behoort. Vanuit zijn voorliefde voor gemotoriseerde voertuigen op 2, 3 of meer wielen is het voor hem beslist geen opgave zich te blijven verdiepen in nimmer stilstaande technieken waarvan de ongevalsanalisten gebruik maken bij het opstellen van hun verslaglegging en analyse.

Graag zal Mr Luiten in een gratis kennismakingsgesprek met U doornemen welke vragen er bij U zijn ontstaan na betrokkenheid als bestuurder bij een al dan niet eenzijdig ongeval en de wijze waarop daardoor door politie, verzekeraar e.d. werd gereageerd.

Ook alcohol en verkeer (rijden onder invloed, ontzegging van de rijbevoegdheid, verplichte deelname aan een cursus of onderzoek naar Uw geschiktheid als bestuurder) behoren tot de vrijwel dagelijkse werkzaamheden van Mr Luiten.

Vanuit zijn overtuiging dat we als samenleving moeten blijven inzetten op de jeugd en haar zo gezond mogelijke weg naar volwassenheid, is Mr Luiten al heel vroeg toegetreden tot de Vereniging Nederlandse Jeugdrecht Advocaten, nadat hij de zeer gedegen opleiding Jeugdrecht bij het Eggens Instituut heeft afgerond. Het begeleiden van jong-verdachten en hun ouders voor, tijdens en na de strafrechtszitting is bij hem in prima handen.

Een ten slotte niet onvermeld te laten onderdeel van het strafrecht wordt gevormd door de Opium Wetgeving. Mr Luiten heeft zeer veel ervaring op dit rechtsterrein en mag terug zien op een na-jarenlang-tevergeefs-proberen uiteindelijk slagen van zijn pogingen begrip bij de zittende magistraten te vinden terzake de enorme hoeveelheid onduidelijkheden met betrekking tot de gedoogbepalingen aangaande het aanwezig hebben van wietprodukten en/of wietplanten. Hij zal U graag antwoord geven op Uw vragen met betrekking tot de Opiumwet.

Image is not available
IMw. mr B.E.A. (Barbara) Lamping
Advocaat

Na haar beëdiging in maart 1984 bij de rechtbank Almelo heeft Barbara Lamping haar stage voltooid in 1987, waarna zij zich zelfstandig vestigde aan het adres Boompjes 27-29, alwaar de vestiging Almelo nog steeds gehuisvest is.

Sedert Mr J.G. (Jan) Luiten zich in 1987 bij haar voegde kent het kantoor de naam Lamping en Luiten en werd met name ingezet op het zogeheten “toevoegingen-segment” van de markt, inhoudende dat ook en vooral cliënten met de laagste inkomens konden rekenen op een laagdrempelige ingang tot en volle ondersteuning van de advocaten.

Hoewel we onze ideologie dat een ieder recht heeft op goede juridische bijstand, ongeacht de hoogte van zijn of haar inkomen en de omvang van het vermogen, nimmer hebben los gelaten, lieten de afgelopen 20 jaren een verschuiving zien binnen met name de rechtspraktijk van Mr Lamping richting de betalende praktijk, waarbij cliënten, afhankelijk van hun inkomen en vermogen, een hogere eigen bijdrage danwel de totale kosten van inschakeling van Mr Lamping voor hun rekening dienden te nemen.

Zeer zeker zal verklarend voor deze ontwikkeling zijn de specialisaties welke Mr Lamping door de jaren heen heeft opgedaan. Gelet op de keuze voor het familierecht is de specialicatie-opleiding bij de vereniging familierecht advocaten scheidingsbemiddelaars met goedn gevolg afgerond. Daarnaast is mr Lamping aangesloten bij de vereniging nederlandse jeugdrecht advocaten en de vereniging voor familie- en jeugdrecht.

Vanuit het oogpunt van het samen regelen is tevens gekozen voor het specialisme scheidingsbemiddeling. Mr Lamping is vfas-gecertificeerd scheidingsbemiddelaar.

Meegaand met de tijd is tenslotte ook de opleiding mediation on line met goedgevolg afgerond, zodat de mogelijkheid bestaat Uw geschil on line op te lossen.

Ook in het arbeidsrecht heeft een specialisatie plaatsgevonden. Mr Lamping is aangesloten bij de vereniging arbeidsrecht advocaten resort Arnhem.

Slide 1
Jan Klaassen : Familierecht
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Slide 2
Jan Janssen : Strafrecht
Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo.
Slide 3
PIETJE PUCK : FAmilierecht
Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.
previous arrow
next arrow
Slide 1
Lamping & Luiten advocaten
info@lamping-luiten.nl
Kantoor Almelo
Boompjes 27/29
7607 HE Almelo
0546 - 826347
Kantoor Rijssen
Enterstraat 30
7461 CJ Rijssen
0546 - 826347
Block
ERVAREN - DESKUNDIG - BETROKKEN - BETROUWBAAR
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Copyright © 2021 Lamping & Luiten advocaten
Implementatie: Microcenter B.V.